Microsoft Anti-Malware karantina dosyaları güncellendi

Tarih: 29.12.2020 12:12
Microsoft Anti-Malware karantina dosyaları güncellendi
'Anti-Malware Policy' ilkesindeki 'Ortak ek filtresi' seçeneği, Yöneticinin e-postalarda engellenmesi gereken dosya

'Anti-Malware Policy' ilkesindeki 'Ortak ek filtresi' seçeneği, Yöneticinin e-postalarda engellenmesi gereken dosya türlerini (dosya uzantısına göre) yapılandırmasına yardımcı olur. Bu engelleme eylemi, e-postadaki herhangi bir ekin dosya türü bu yapılandırılmış dosya türü listesiyle eşleştiğinde uygulanır.

Mevcut önceden yapılandırılmış listede 96 dosya türü vardır. Bu 96 dosya türünden 10 dosya türü, engelleme listesinde varsayılan olarak seçilir. Yeni bir ilke oluşturulduğunda, bu 10 dosya türü varsayılan olarak engellenmek üzere seçilir. Yönetici, daha fazla dosya türü seçerek veya mevcut dosya türlerinde değişiklik yaparak bu seçimde değişiklik yapabilir. Yönetici bu davranışı daha fazla dosya türüne genişletmeyi seçerse, bu PowerShell seçeneği kullanılarak mümkündür.

Özelliğe yapılan bu geliştirmenin bir parçası olarak, varsayılan seçim listesine üç ek dosya türü eklendi. Yeni eklenen dosya türleri '.iso', '.cab' ve '.jnlp'.

Zamanlama: Bu özelliğin Ekim ayı başlarında kullanıma sunulmasını ve Ekim ayı sonlarında tamamlanmasını bekliyoruz.

Eylem: Gözden geçirin ve değerlendirin.

Bu kuruluşunuzu nasıl etkiler?

Bu geliştirmeler kullanıma sunulduktan sonra, ekli dosyalardan herhangi biri yeni eklenen üç dosya türüyle eşleşirse, kuruluşunuzun kullanıcıları tarafından alınan / kullanıcılardan gönderilen tüm e-postalar karantinaya alınacaktır.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler:

Kuruluşunuz bu dosya türlerine sahip e-postaların engellenmesini istiyorsa, herhangi bir işlem yapılmaz. Ancak, kuruluşunuz bu dosyalara izin verilmesini gerektiriyorsa, Yöneticinin Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma ilkelerini düzenlemesi ve bu yeni eklenen dosya türlerinin seçimini kaldırması gerekir.

İlgili Ürünler
Yükleniyor...